меню
  • Дълготрайни епоксидни подове за обществени санитарни помещения

Дълготрайни епоксидни подове за обществени санитарни помещения

Обществените санитарни помещения са едни от най-често използваните места във всяка сграда или заведение – от ресторантите до училищата, моловете или институционалните сгради. В продължение на един натоварен ден, подът на тези помещения е подложен на непрестанен пешеходен трафик, разливи на вода или телесни течности като урина, замърсявания от най-различен характер.  Поради големия брой хора посещаващи и ползващи санитарните помещения в обществените сгради и заведения, същите трябва да бъдат почиствани много често със илни детергенти и разтвори на дезинфектанти. Санитарни помещения в дадена обществена сграда  или заведение,които не са поддържани на високо ниво са предпоставка за разпространението на зарази и са отблъскващи за посетителите.

 

Тези експлоатационни условия поставят пред настилките на подовете на такива помещения няколко решаващи изисквания:

  • Да са хигиенични;
  • Да са износоустойчиви;
  • Да са с издръжлива на разливи, плътна повърхност;
  • Да са устойчиви на химикали и агресивни почистващи продукти;
  • Да са лесни за почистване и поддръжка;

 

Саморазливните подови покрития на основата на подходящи епоксидни смоли, пълнители и пигменти, които „Химатех“ АД произвежда и предлага на пазара под  марката „ДАУПОЛ“ отговарят в пълна степен на горните изсквания.

Те се нанасят като непрекъснат слой осигуряващ безшевна повърхност, която за разлика от настланите с плочки подове, няма фуги или застъпвания, които могат да задържат бактерии или отпадъци. Повърхността им е  гладка и плътна, отблъсква течностите и предотвратява проникването на разливи в дълбочина на покритието. Не абсорбиращата природа на епоксидните подови настилки  придава повишена защита срещу бактерии, плесен, гъбички и дрожди. Дълготряйни са и са устойчиви на повечето агресивни химични агенти. Почистват се лесно, отблъскват  неприятни миризми, запазват санитарното помещение свежо и хигиенизирано, тъй че отпада необходимостта от продължително и изтощително търкане за да е чист пода.

 

 

Покритите с плочи или керамика подове на санитарните помещения, са много хлъзгави когато са мокри или влажни. Епоксидното подово покритие  „ДАУПОЛ“ може да бъде изпълнено по система, която създава текстурирана повърхност. Това прави пода противохлъзгащ и осигурява по-безопасна среда в санитарното помещение. Намалява  риска от подхлъзване и падане. Добавката на фина пясъчна фракция в горния глазиращ слой подобрява противохлъзгащите му  качества като го прави най-безопасния избор за подове на обществени санитарни помещения. Полагането на нашата противохлъзгаща система епоксидно  подово покритие „ДАУПОЛ“ прави помещенията по-достъпни за всички ползватели включително и за такива в инвалидни столове, за които се изискват противохлъзгащи подови настилки в тоалетните помещения.

Изгледа и поддръжката на едно санитарно помещение говорят много за дадена институция или бизнес. Добре поддържаното  и привлекателно санитарно помещение внушава доверие у хората, които го ползват за това, че останалата част от дейността е поддържана на високо ниво.

Гамата от епоксидни подови покрития „ДАУПОЛ“ се предлага в 7 стандартни цвята с възможност за изготвяне на цвят по RAL при по-бутиково изпълнение, гланцова или матова повърхност, със или без защитен слой от полиуретанов лак и с различни текстури.

 

Говорете с нашите специалисти по епоксидни подови покрития за мостри и оферта

 

Ако търсите да замените не отговарящата  на хигиенните стандарти настилка на пода на санитарното помещение, или искате да покриете бетонен под с дълготрайна алтернатива, която не се напуква и е првотивохлъзгаща, лесна за полагане, то тогава изберете епоксидните подови покрития „ДАУПОЛ“. Нашите специалисти ще ви консултират професионално и ще помогнат да изберете най-подходящото  за вашите потребности решение.

В свят, в който хигиената е по-важна от всякога, изберете дълготрайно епоксидно подово покритие за вашите обществени санитарни помещения, което е създадено за безопасността на вас, вашия персонал и клиенти.

24 05.2023 18 08.2023