меню
  • Силиконова смазка Силваз

Силиконова смазка Силваз

Силиконовите вазелини – смазки – се използват в електрониката, електротехниката, пластмасопреработващата и химичекската промишленост. Притежават висока термична, окислителна и химическа устойчивост в широк температурен обхват, слабо изменят реологичниве си, химически и електрически свойства при различни температури и честоти, притежават хидрофобност, антиадхезивност, добра огнеустойчивост и физиологична инертност.

Силиконовата смазка Силваз представлява пастообразна маса, съдържаща полидиметилсилоксаново масло и финодисперсен силициев диоксид. Притежава висока термична, окислителна и химическа устойчивост в широк температурен интервал  (от -50°С до + 150°С).Има добри антиадхезивни, водоотблъскващи и огнезащитни свойства. Запазва консистенцията си без да изсъхва или втвърдява.

Използва се за смазване и уплътнение на възли и кранове на тръбопроводи за пренос на флуиди или газове при температура от -50°Сдо + 150°С, за защита на високоволтови изолатори и електронни схеми от влага, прах и корозия,  като антиадхезивно средство и хидрофобно покритие.

Силиконовите смазки имат добри уплътнителни характеристики и добри смазочни характеристики. Сравнени със синтетичната маслена паста / грес, силиконовата маслена паста / грес има по-добра термична устойчивост,и поддържа смазването при по-ниска и по-висока температура, има и по-добра биосъвместимост

Начин на приложение

Силиконовата смазка Силваз е готов за употреба продукт. Нанася се с шпатула върху детайлите или с тампон върху матрицата.Средният разход на силиконова смазка Силваз е 2-3 гр/см² като защитно средство и 20-30 гр/м² като антиадхезив.

 
Свойства:

Външен вид: тиксотропна прозрачна паста
Плътност  при 20°С , g/cm3 :  1.1±0.05 или 1.05±0.05
Степен на проникване, условни единици: 250 – 350 или 350 - 450
Точка на прокапване °С : няма
Температурни граници на използване °С : - 50 -+200
 
Приложение:

Силиконовите вазелини „Силваз“ се използват като


-      Антиадхезивно средство в пластмасопреработващата промишленост
-      Смазочно средство при прокарване на електрически кабели през тръби и маркучи, смазване на винтови нарези, смазване и уплътняване на кранове и клапи върху промишлени тръбопроводи за транспортиране на агресивни флуиди, на стъклени лабораторни апаратури, вакуум смазки
-      Предпазване от възникване на повърхностни токове при електроизолатори
-      Защита на високоволтови електрически линии от „коронен“ разряд
-      Защита на електрически схеми от влага, прах, газове
-      Защита на запалителни системи и акумулаторни клеми от искрене, корозия, прах
-      Импрегниране на азтбестови уплътнители за избягване на залепването им върху връзките.
-      Силиконовият вазелин може да се използва и за смазочно средство на гумените часи на вашата кола, включително и за смазване на вратата в студени условия, както и за предпазване на вратата от замръзване 
 
Силиконовите вазелини са готови за употреба продукти. Когато се използват като антиадхезиви се нанасят върху повърхността в тънък слой, посредством мека, неспускаща влакна кърпа, а за смазване при херметизиране – посредством шпакла или шпатула.