меню
  • Емулсил 60

Емулсил 60

Емулсил 60 е водна термоустойчива силиконова емулсия. Продуктът се употребява като антиадхезивно (отделително) средство и като агент - антипенител. Успешно може да бъде използван в каучукопреработващата индустрия, при получаването и обработката на пластмаси, като отделително средство при печат, като пеногасително средство в различни процеси с естествен или синтетичен характер на пяната и др.


Притежава следните свойства:

 

  1. висока температурна стабилност
  2. ниска летливост
  3. химическа инертност
  4. ниско повърхностно напрежение
  5. не предизвиква корозия
  6. водоразредим продукт
  7. осигурява лесно освобождаване на детайлите от матрицата
  8. висока пеногасителна способност

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ
Продуктът е готов за употреба, но съобразно предназначението му, от него може да се приготвят и работни водни разтвори (вода/емулсия = 1:1, 1,5:1 т.ч. или др.) до получаването на консистенция, която да гарантира желания антиадхезивен ефект. Продуктът или работният разтвор се нанасят с мека четка или чрез шприцване върху предварително почистена матрица или повърхност в случаите когато се употребява като отделително средство.
Точната концентрация и доза при употребата му като антипенител трябва да се определят опитно в зависимост от типа на пяната, дебита на потока/обема на съда и др. Препоръчителна концентрация като пеногасител от 0,05 % до 1 %. Работният разтвор се приготвя за еднократна употреба, хомогенизира се добре. При употребата му като антипенител, работният разтвор се добавя равномерно и през равни интервали.

Използва се като антиадхезивно (отделително) средство в каучукопреработващата промишленост, при производството на пластмасови изделия, в строителството.Тънък слой от емулсията осигурява неколкократно перфектно отлепване на изделието от матрицата.

 

Притежава много добри антиадхезивни свойства.

Преди употреба се разрежда с вода в съотношение 1 т.ч. Силиконова емулсия Емулсил 60 и 10-15 т.ч. вода. Полученият разтвор се нанася с четка или чрез шприцване върху предварително почистената матрица. Работната повърхност се пръска посредством пистолет или се обмазва с мека кърпа в зависимост от повърхността и технологията. Работният разтвор се приготвя за еднодневна употреба. Средният разход на работен разтвор е 50-60 гр/м².
 

Силиконовата емулсия Емулсил 60 се опакова в пластмасови туби или кофи по 5, 10 и 20 л с маса-нето до 5,10 и 20 кг; в метални варели от 200 л с маса-нето до 200 кг. Силиконовата емулсия Емулсил 60 може да се опакова и в други подходящи опаковки по споразумение с потребителя.