меню
  • Епоксиден грунд В на водна основа

Епоксиден грунд В на водна основа

Този продукт представлява двукомпонентен епоксиден грунд на водна основа, който има силни адхезивни свойства. Продуктът е екологичен и не съдържа ЛОС.

Използва се за грундиране и запечатка на бетонни, керамични, циментови и др.повърхности, съдържащи повишено количество влага до 8%. Осигурява добра адхезия към бетон и цимент.


Този грунд е дишащ продукт.

Винаги се препоръчва нанасянето на грунд преди полагане на подове на полимерна основа. Ако повърхността попие бързо грунда, се препоръчва втори грундиращ слой, така че всички пори да се запечатат преди да се нанесат следващите слоеве.

Времето за изсъхване на продукта зависи от преобладаващите условия, но е между 3-12 часа. Времето за нанасяне на продукта е около 30-45 минути отново спрямо температурните условия.

Предварителната подготовка на повърхността е от изключително значение, за да се гарантира максимално сцепление и оптимални резултати. Основата трябва да се шлайфа с механични средства. Приемливи методи са машини за шлифоване с диаманти или камъни, пясъкоструене и др.

Нанесете грунда или с четка или с валяк. Ако повърхността попие целия грунд веднага, се препоръчва процесът да се повтори. Преди да нанесете следващото епоксидно покритие, уверете се, че грундът е напълно изсъхнал правилно и няма мокри или лепкави петна. След не повече от 48 часа трябва да се нанасят следващите слоеве.

Средният теор. разход на Водоразредимия епоксиден грунд В е 250 – 300 гр/м² за бетон. Втвърдява напълно при температура 23°С за 24 часа.