меню
  • Тънкослойно полиуретаново покритие устойчиво на UV
  • Тънкослойно полиуретаново покритие устойчиво на UV

Тънкослойно полиуретаново покритие устойчиво на UV

Предназначение

За защитни и/или декоративни полу-гланцови или матови покрития  върху здрави, чисти, сухи, обезпрашени повърхности от бетон, замазки, дърво, черни и цветни метали, и др.

Полиуретановият емайллак е двукомпонентна полиуретанова боя , която притежава много добри декоративни качества, висока атмосферо-, водо- и химическа устойчивост, много добра адхезия към черни и цветни метали, дърво, бетон. Боята се използва като финишно покритие и в антикорозионните системи или като финишен слой на епоксидни саморазливни подове, или самостоятелно, с много добра атмосфероустойчивост и дълговечност. Притежава устойчивост на УВ и е подходяща за нанасяне на вътрешни и външни повърхности.

Покритието може да е полу-гланц - Chimapur E или мат - Chimapur EM 

Полиуретановата запечатка осигурява еластично покритие , траен блясък и добра защита на повърхността от износване. Боята е подходяща за боядисване или маркиране също и на машини, метални конструкции, панели, ЖП техника, гумени настилки и детски площадки, паркинги и гаражи, бетонови съоръжения и други. За оптимален резултат и разход препоръчваме нанасяне на полиуретановата боя чрез безвъздушно пръскане. Съхненето на всеки отделен слой от боята трае около 24 часа в зависимост от температурата на околната среда. 

Стандартни цветове: светлосиво RAL 7035, ахатово сиво RAL 7038, прозоречно сиво RAL 7040, сигнално бяло RAL 9003, перлено бяло RAL 1013, пастелно зеленo RAL 6019 , сигнално жълто RAL 1003, коралово червено RAL 3016, небесно синьо RAL 5015 и смолисто черно RAL 9005,

Други цветове по RAL или по мостра са възможни след консултация с нас и предварителна заявка. Цената за нестандартен цвят се завишава с между 5% -15% в зависимост от цвета и минималното количество за заявка от нестандартен цвят е 65 кг.

Опаковки: комплекти с тегло (A+B) от 5kg, 10kg, 20kg.
 

Разход и съхнене

Средният разход на полиуретанов емайллак е  130 – 180 гр/м² за 1 слой нанесен с валяк. Препоръчва се нанесянето на поне два слоя от материала. Вторият слой трябва да се нанесе в рамките на 12-24 часа. Продуктът трябва да се полага само на тънки слоеве. В никакъв случай не трябва да се използва за запълване на дупки. За дупки или пукнатитни, може да се използва епоксиден кит К, Д или епоксиден полимербетон. За неплъзгащи се повърхности следвайте следната процедура. Когато нанасяте първия слой, поръсете равномерно количество кварцов пясък върху мократа повърхност. След изсушаване почистете пясъка, който не е залепнал за първия слой, преди да покриете с горния слой.

Емайллакът втвърдява при температура 23-25°С за 24  часа. Съхранявайте продукта в оригинални, плътно затворени контейнери, в закрити, сухи, хладни и проветриви складови помещения,  далече от реактивоспособни продукти и източници на топлинна и запалване, защитени от пряка слънчева светлина, при температура от 5°С до 25°С.