меню
  • Балсам Себорал с оризов протеин

Балсам Себорал с оризов протеин

Балсам Себорал е подхранващ и омекотяващ балсам, подходящ за употреба след използване на шампоан против пърхот Себорал. Особено препоръчителен е за чувствителен скалп, склонна към накъсване коса без блясък, тъй като възстановява косъма и подсилва косата в корените благодарение на оризовия протеин - прочети повече за свойствата на оризовия протеин в блога ни. В козметиката оризовият протеин е признат за неговите меки свойства и отличното му действие върху хора с повишена чувствителност. Оризовият протен съдържа Аланин, Аргин, Аспарагинова киселина, Цистин , Глутаминова киселина ,Хистидин, Метионин, Тирозин, Лизин и други  амино киселини. Оризовият протеин е известен с меките си свойства и използването му от алергично-податливи и чувствителни индивиди. В допълнение, оризовият протеин има специална способност да се свързва с масла. Като такъв, той е полезна съставка в формулации с наличие на растителни масла. Той формира отличен слой върху косата или кожата, добавяйки, естествен блясък и акценти. Този протеин също така увеличава способността на кожата и косата дазадържат влага. В косата, това води до по-голяма гъвкавост и якост на опън.

Кокосовото масло придава естествен блясък и видима плътност на косата, а репеят съдържа противовъзпалителни свойства и регулира омазняването на скалпа. Балсамът може да се използва и самостоятелно извън серията Себорал!

Приложение: Върху измита коса се разпределят равномерно 10 - 15 грама от балсама в зависимост от дължината на косата и след престой 3- 5 минути се измива обилно с вода.