меню
  • Шерисофт СС

Шерисофт СС

Шерисофт  СС е много добър омекотител-антистатик за облагородяване на тъкани и трикотаж от естествени влакна и техни смеси със синтетични. Особено подходящ е за облагородяване на тъкани от вълна и естествена коприна.
 

ПРИЛОЖЕНИЕ:

ШЕРИСОФТ СС има голям афинитет към влакната. Извлича се сравнително бързо, в резултат на което концентрациите на използуваните бани непрекъснато се понижават. При периодични процеси и многократно използуване на банята след всеки шарж се налага коригиране на концентрацията на банята. При непрекъснати процеси се долива свеж разтвор в количество, съобразно вида на материала и оборудването. 

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА РАБОТНИТЕ РАЗТВОРИ: 
 

Необходимото количество ШЕРИСОФТ СС задължително се разрежда с топла вода (30 - 40°С) при непрекъснато разбъркване до съотношение 1:10. Полученият хомогенен концентриран разтвор се добавя в банята. 


При употреба на алкални води за приготвяне на изходния разтвор, водата предварително се подкиселява до слабо кисела реакция с 1 g/l 30%-на оцетна киселина.
 

При работа в силно разредени бани текстилните материали се обработват 10 min при температура 25 - 40°С; в багрилни апарати 10-20 min при температура 25 - 40°С; на фулард се работи по общоприетия начин. При избелване с оптически избелващи вещества (които, в повечето случаи, имат анионен характер) процесите избелване и омекотяване с ШЕРИСОФТ СС се провеждат последователно (в никакъв случай едновременно). Дозировката на препарата зависи от вида на материала, модула на банята, оборудването и желания ефект.