меню
  • Епоксидна смола устойчива на жълтеене
  • Епоксидна смола устойчива на жълтеене

Епоксидна смола устойчива на жълтеене

Характеристика

Компонент 1 е бисфенол А ( епихлорхидринова) епоксидна смола с  вискозитет 500-700 mpas,  която е устойчива на  UV светлина и променя минимално външния си вид. Лесно се свързва с втвърдителя при стайна температура. Ниският вискозитет на смолата й позволява да се изпозлва при високонапълнени системи. Смолата се препоръчва за вътрешна употреба. Ако ще се използва за външна, е препоръчително нанасянето на прозрачен или пигментиран полиуретанов топкоут, който може да закупите отново от нас. Втвърдителят за смолата е модифициран циклоалифатен полиамин.

За кухненски плотове не е подходящо да се остават само на епоксидна смола. Най-добре е отгоре да се направи запечатка с полиуретанов лак, тъй като епоксидите се драскат по-лесно и с течение на времето повърхността им се матира.

Предназначение

Епоксидната смола  може да се използва за заливка, импрегниране, като ламинираща смола, също и като лепило или свързващо вещество на пластифицирани материали.  Приложение намира в състави за прозрачни,устойчиви на пожълтяване или оцветени, непроменящи цвета си покрития, за декоративни и индустриални подове, плотове, маси и др.

Всеки един слой от смолата не бива да е по-дебел от 4-5мм, тъй като е предназначена за тънкослойни заливки или системи. Всеки следващ слой от смолата може да се нанася след около 6-8 часа в зависимост от температурата на околната среда. Ако се нанася последващ слой след пълното втвърдяване на предходния, за по-добра адхезия препоръчваме повърхността да се обработи с шкурка, след което да се почисти добре. Ако се появят мехурчета в покритието, същите могат да бъдат отстранени с пистолет с горещ въздух. За да не се допуска прегряване, се препоръчва нагряването да става с постоянни движения на пистолета. При температура над 55-60 градуса по Целзий, смолата започва да омеква. 

 

Съотношение – Смола : Втвърдител

100 : 45

Жизнеспособност на сместа (100g смес при  23°C) [min]

35 - 55


.