меню
 • Епоксидна дебелослойна прозрачна смола 405 Deep

Епоксидна дебелослойна прозрачна смола 405 Deep

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОДУКТА
Епоксидна дебелослойна смола 405 Deep се състои от A и Б компоненти. Компонент А е епоксидна смола, а компонент В е втвърдител на епоксидна смола.

Подходяща е за многофункционални цели благодарение на специално разработената си формула.
Смолата има кристален блясък и е прозрачна, има UV устойчивост на пожълтяване.
Без мирис.
Не съдържа разтворител и летливи вещества.
Подходяща е за използване и в LED осветителни системи.
След нанасяне може да се приложат процеси на шлайфане и полиране.
 

Области на приложение

Подходяща за изливане в маси и други големи обекти.
Подходяща е за декорация и работа с големи предмети.
Подходяща за работа върху аксесоари и малки предмети.
Подходяща за кубична работа.

 

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ
Съотношението на сместа е 2:1 тегловно. Например; 200gr от компонент A трябва да се смесят със 100gr компонент от B.
Смолата може да се излее до 5-6 см наведнъж.
Времето за желиране е 8-12 часа. Ако вашата работа се нуждае от изливане на втори слой, той трябва да бъде положен след 8-12 часа.
Пълното време за изсъхване е средно 4-6 дни.
* Техническите данни са въз основа на температура от 24 градуса. Времето за желиране, сушене и формоване може да варира в зависимост от влажността и температурата на въздуха.

Опаковка

7.5 кг

 

Не използвайте компонент А или компонент Б самостоятелно.
Не добавяйте друго вещество към сместа на продукта, освен пигмент / оцветител.
Използвайте точни везни при смесване. 
Уверете се, че матрицата или калъпът ви е чист, препоръчително е да работите в среда без прах, за да получите перфектна външност в средата, където ще оставите смолата да изсъхне.
В случай на отливане на повече от 5-7 см наведнъж поради спецификации на продукта, може да възникнат проблеми с втвърдяването й и пожълтяване.
Използвайте предпазно оборудване.
Можете да оцветите с прахообразен или течен пигмент.
Пазете от слънчева светлина след отливането.
Съхранявайте опаковките с продукти затворени при стайна температура.
Технически данни могат да варират в зависимост от условията.

Моля прочетете всички стъпки преди да сте започнали работа.

Подготовка

 • Продуктите ни се състоят от 2 компонента (А и Б). Компонент А/1 е епоксидната смола, докато компонент Б/2 е втвърдителят. Съотношението се определя тегловно и е 2:1.
 • Обемно измерване или пресмятане не бива да бъде използвано както и инструменти като чаши или спринцовки. Съотношението се измерва само и единствено тегловно!
 • След смесване на двата компонента се разбърква бавно в една посока за около 5-8 минути и след това го оставяте да постои 10 мин, за да се деаерира. 
 • Тъй като използването на мискер или механична бъркалка би вкарала твърде много въздух в системата, се препоръчва използването на дървена или стъклена пръчка.

Нанасяне

 • Епоксидната смола може да кристализира при ниски температури под 15-10 градуса, но това не означава, че се губи качествата си. Ако подгреете смолата ,кристализацията изчезва.
 • Оптималният работен температурен интервал е 18-24 градуса целзий.
 • Максималната дебелина на единичен слой не трябва да превишава 5-7 см. Ако се налага по-голяма дебелина, може да се излива на слоеве.
 • Смолата има склонност към образуване на балончета. Повечето от балончетата сами ще достигнат повърхността на сместа за 12 часа след изливането. След този период, ако се налага елиминация на въздушните мехурчета по повърхността, това може да стане с горелка или запалка. Трябва да сте изключително внимателни, да не прегреете смолата, тъй като епоксидната смола не издържа на високи температури. Забелязва се пожълтяване при прегряване на смолата.
 • В зависимост от условията времето за втвърдяване без лепнене е 24-36 часа, а пълното втвърдяване изисква средно 4-6 дни в зависимост от размерита на отливката (височина и ширина).
 • Може да се премахнат неравности и дефекти по повърхността чрез шкурене с шкурки 80-120-240-400-600-800-1200-1500-3000 и след това, за да се възстанови блясъкът се използват полиращи продукт или може да запечатате с полиуретанов лак.