меню
  • Епоксиден емайллак ЕП 85

Епоксиден емайллак ЕП 85

ЕП-85 представлява двукомпонентна епоксидна композиция с ниско съдържание на летливи компоненти.
Компонент 1 - суспензия на пигменти и пълнители в разтвор на епоксидна смола в смес от подходящи органични разтворители, с добавки
Компонент 2 – втвърдител феналкамин

За дебелослойно високоплътно антикорозионно покритие на предварително грундирани метални повърхности. Пригоден основно като междинен слой в защитните системи. Покритие с този продукт е устойчиво на промишлена и морска вода, разтвори на соли и основи, петролни деривати и масла, атмосферни условия. Подходящo е и за приложение върхи тръби при студени и влажни условия.

Теоретична разходна норма за 180-200 μм дебелина на сухия филм 0,350 кг. Практическия разход се определя в зависимост от условията и начинът на нанасяне.

Време на съхнене без лепнене, 23оС: 150 мин
Време на образуване на твърд филм, 23оС: 5 часа

Свойства на покритието при ниски температури:
- Време на съхнене без лепнене, -15оС :17 часа
- Време на образуване на твърд филм, -15оС:  48 часа и дебелина на сухия филм 200μм

Втвърдителят за това епоксидно покритие e с нисък вискозитет без бензилов алкохол феналкамин. Той има отлични свойства за бързо втвърдяване дори при ниски температури, предлага много добра химическа устойчивост и осигурява отлична адхезия върху мокри повърхности или дори зелен бетон. Втвърдителят предлага отлична водоустойчивост, като по този начин осигурява изключителен водоустойчив слой. Неговото бързо втвърдяване и добра твърдост го правят идеален за приложения, изискващи бърза експлоатация. Одобрен е в няколко държави и за контакт с питейна вода.