меню
  • Полиуретанов грунд за метал
[ Ново ]

Полиуретанов грунд за метал

За грундиране на почистени, обезмаслени и обезпрашени метални повърхности, преди нанасяне на полиуретанови лакобояджийски материали. Антикорозионният грунд е подходящ за нанасяне на открито и закрито. Покритието притежава висока атмосферо-, водо- и химическа устойчивост, много добра адхезия към черни и цветни метали, дърво, бетон. Полиуретановият грунд за метал притежава по-добра еластичност на филма в сравнение с епоксидните и поради тази причина притежава по-добра устойчивост на надраскване и втвърденото покритие е подходящо за експлоатация в широк температурен интервал от -15°С до +70°С.

Разход и съхнене: Средният теор. разход на полиуретановия грунд за метал е 130 – 150 гр/м² за 1 слой с дебелина 40-50μm. Грундът втвърдява при температура 23°С за 24 часа. При нужда от полагане на следващ слой, операцията трябва да се извърши между 24-я и 48-я час от полагането на покритието. Много важно условие е слоят да не лепне и да няма меки места!

 

Подготовка на основата

Металните повърхности трябва да бъдат подготвени чрез бластиране до Sa 21/2. /ISO 8501-1/. Нагарът от заваряването трябва да се отстрани. Фугите и заварките трябва да се прешлайфат. Металната основа трябва да бъде без замърсявания, омаслявания, които влошават адхезията. Препоръчително е почистване с водоструйка преди бластиращото почистване.