меню
  • Еднокомпонентен въздушно съхнещ винилов цинк-фосфатен грунд

Еднокомпонентен въздушно съхнещ винилов цинк-фосфатен грунд

Характеристика      

Виниловият цинк-фосфатен грунд представлява суспензия на антикорозионни пигменти и пълнители в разтвор на винилова смола в смес от подходящи органични разтворители, с добавки .        

Предназначение

За грундиране  на почистени, обезмаслени и обезпрашени   повърхности от метал, дърво и бетон, работещи в условия на атмосфера, химикали, UV-лъчи, тежки промишлени среди и др. Защитната система се състои от 1 слой винилов цинк-фосфатен грунд и 2 слоя винилов покривен лак. Наличието на фосфата осигурява добри фосфатиращи свойства на грунда и много добри антикорозионни характеристики, възможност за нанасяне върху не добре почистени от ръжда метални и поцинковани повърхности. Притежава химическа устойчивост, пластичност, висока атмосфероустойчивост, ниска степен на стареене, трудно горим . Нанасянето на грунда става безвъздушно, с пръскане, валяк или четка.

 

Разход и съхнене

Средният разход на винилов цинк-фосфатен грунд  за 1 слой е 0,15-0,20 кг/м² за метал и 0,20-0,30 кг/м²за бетон. Грундът съхне при температура 23°С за 24 часа. Съхненето между отделните слоеве грунд и покривен лак е 4-5 часа. Покритието придобива експлоатационни качества след 7 денонощия.