меню
  • Епоксиден заздравяващ състав

Епоксиден заздравяващ състав

Епоксидният заздравяващ състав е три компонентна композиция. 

Продуктът е предназначен за заздравяване, запълване и изравняване на предварително грундирани бетонни основи (подови). Също така използването на епоксидния заздравителен състав води до увеличаване на товаримоносимостта на цялата сиситема за подово покритие. Наличието на кварцов пясък повишава адхезия за последващите слоеве.

 

Начин на приложение

Преди нанасяне се смесват 33,33 т.ч.  Компонент 1 и 16,67 т.ч. Компонент 2 (втвърдител адукт). Хомогенизира се добре с механична бъркалка за не повече от две минути при бавни обороти.  След това се добавят 50 т.ч Компонент 3 и отново се хомогенизира добре с механична бъркалка за не повече от три минути при бавни обороти. Излива се и се заравнява с подходящ инструмент. Жизнеспособност на сместа – 20-25 минути. Препоръчва се да се работи на малки порции с малки обеми.

 

Разход и съхнене

Средният разход на епоксидния заздравяващ състав е 0,6 кг/м². за 0,5 мм дебелина. Композицията втвърдява при температура 23°С за 24 часа.

 

Подготовка на бетонна основа

Бетонната основа трябва да бъде здрава и предварително подготвена. Подготовката се извършва механично, с използване на абразивно почистващо съчноструене или фрезоване за отстраняване на циментовото мляко и достигане на здрава и текстурирана повърхност. Слабият бетон трябва да се премахне, а повърхностните дефекти /шупли, празнини, цепнатини/ да се разкрият напълно. Всичкият прах, свободни и ронливи частици трябва да бъдат отстранени напълно, преди полагането на продукта, с четка и прахосмукачка. След като е почистена основата се грундира с епоксиден грунд за бетонни подове, епоксиден грунд контактен или епоксиден грунд В (на водна основа). След втвърдяването на грунда се нанася епоксидният заздравяващ състав.