меню
  • 1К Винилов грунд

1К Винилов грунд

1-компонентен въздушно-съхнещ грунд за грундиране на повърхности от метал, дърво ,някои пластмаси,поцинкована ламарина и бетон, работещи в условия на атмосфера, химикали, UV-лъчи

Матов външен вид.

Нанася се с четка, валяк или чрез шприцване в 1 слой. Температура на полагане на винилов грунд е от 5°С до 30°С, както на основата , така и на околната среда. Добра химическа съвместимост със стари покрития на база епоксидни, полиуретанови, алкидни материали.

Подготовка на основата

Бетонната основа трябва да бъде здрава и предварително подготвена.Подготовката се извършва механично за отстраняване на циментовото мляко и достигане на здрава  и текстурирана повърхност. Слабият бетон трябва да се премахне , а повърхностните дефекти /шупли,празнини,цепнатини/ да се разкрият напълно.

При необходимост шуплите, дупките,цепнатините се запълкат с кит, като преди това се грундират. След втвърдяване на кита обработената повърхност се шлайфа за  да няма грапавини. Всичкият прах,свободни и ронливи частици трябва да бъдат отстранени напълно, преди полагането продукта , с четка и прахосмукачка.В някои случаи се налага изравняване на цялата повърхност ,което се извършва чрез шпакловане /след  предварително грундиране/. Повърхността на бетона трябва да бъде грундирана, за да се получи по-добра адхезия между основата и следващия слой от системата.