меню
  • 2K Полиуретанов емайллак

2K Полиуретанов емайллак

Полиуретановият емайллак е двукопонентна композиция. Може да е матов или гланцов. Препоръчва се нанесянето на поне два слоя от материала. Вторият слой трябва да се нанесе в рамките на 12-24 часа. Продуктът трябва да се полага само на тънки слоеве. В никакъв случай не трябва да се използва за запълване на дупки. За дупки или пукнатитни, може да се използва епоксиден кит К, Д или епоксиден полимербетон. За неплъзгащи се повърхности следвайте следната процедура. Когато нанасяте първия слой, поръсете равномерно количество кварцов пясък върху мократа повърхност. След изсушаване почистете пясъка, който не е залепнал за първия слой, преди да покриете с горния слой.

Покритието притежава много добри декоративни качества, висока атмосферо-, водо- и химическа устойчивост, много добра адхезия към черни и цветни метали, дърво, бетон .     

Предназначение

За  защитни и декоративни гланцови покрития   върху здрави, чисти, сухи, обезпрашени повърхности от дърво, черни и цветни метали, бетон и др.

Начин на приложение

Преди нанасяне се смесват двата компонента в съотношение упоменато на етикета. Хомогенизира се добре . При необходимост  се разрежда с разредител ПУЛ. Нанася се с четка, валяк, или чрез шприцване.

Жизнеспособност на сместа –  1-2 часа.

Разход и съхнене

Средният разход на полиуретанов емайллак е  140 – 180 гр/м² за 1 слой. Емайллакът втвърдява при температура 23°С за 6  часа.