меню
  • 2K Епоксиден водоразредим емайллак В

2K Епоксиден водоразредим емайллак В

Епоксидният емайллак В представлява двукомпонентна  епоксидна водоразредима композиция за вътрешна употреба. След като се втвърди, епоксидната боя на водна основа остава твърда, нетоксична, водоустойчива и лесна за почистване повърхност.

 

Компонент 1 -  суспензия на пигменти и пълнители във воден разтвор на епоксидно-полиаминен адукт, с  добавки.

Компонент 2 - епоксидна смола

 

Водоразредимият емайллак обезпечава покритие с добра адхезия, устойчивост на агресивни среди, добри физико-механични показатели, добри декоративни качества. Произвежда се в различни цветове. Покритието има матов външен вид и лесно се почиства. Нанася се върху почистени, здрави, равни, обезпрашени метални и бетонни повърхности. Може да се използва при основи с повишена влажност до 8 %.  Водната епоксидна боя може да се използва както за боядисване на стени и тавани, така и за запечатване на подови повърхности на гаражи и помещения с лек или пешеходен трафик. 

Предназначение

За защита на предварително грундирани с епоксиден грунд повърхности от метал , бетон, тухли,циментови и гипсови мазилки използвани на закрито. Покритието е устойчиво на  вода (промишлена, питейна, морска), основи, разтвори на соли, петролни деривати и масла. Нанасят се обикновено два слоя. Изключителне подхоящи за боядисване на стени в хигиенни-помещения, санитарни помещения и производствени помещения с изиксвания за повишена хигиена. Може да се използва с цел обща хидроизолация и декоративно покритие за всички тухлени, бетонни, циментови и зидани повърхности. Основно приложение боята намира като покритие на стени в области за производство и съхранение на храни, т.е. млекопреработватели, пивоварни, ресторанти и други. Боята става и за използване в сутерени и мазета, нуждаещи се от хидроизолация. За нанасяне върху влажни повърхности, където други бои или покрития няма да се залепят.

Разход и съхнене

Средният разход на епоксиден емайллак В  е  200 – 250 гр/м² за бетон.

Време на изсъхване без лепнене при температура 23°С, не повече от 8 часа