меню
  • ChimaPUC

ChimaPUC

Употреба – CHIMA PUC FLOORING е трикомпонентен състав на полиуретан-циментова основа, намиращ приложение, като защитно покритие на индустриални подове, подложени на  тежък трафик, агресивна среда, температурен шок и други.

 

Примери за приложние:

  • покритие за подове в предприятия от химичната и фармацевтична промишленост;
  • покритие за подове за хранително-вкусовата индустрия;
  • покритие за подове в млекопреработващата индустрия;
  • покритие за подове на винарни и пивоварни.

 

Технически характеристики:

CHIMA PUC FLOORING е съставен от специална циметова композиция и от полиуретан, съгласно формула разработена в лабораторията на Химатех АД.

 

Покритието може да се прилага в широк температурен диапазон от – 40 до +120 градуса при среди и до 100 градуса в мокра среда. Благодарение на неговите високо- якостни свойства и износоустойчивост, CHIMA PUC FLOORING е подходящ за подове подложени на тежък трафик.

Предлага се в няколко цвята – сив, зелен и бежов.

 

Препоръки: Не се препоръчва  CHIMA PUC FLOORING да се прилага върху подложки с вода, както и върху бетон на 10 дни. Също така не се прилага върху прашни, раздробени или омаслени подложки. Продукта не се разрежда с вода или други разтворители.

Не е препоръчително да се смесват частични количества от компонентите, защото това може да доведе до грешки при смесването и от там до не коректно втвърдяване.

Промяната на цвета на покритието, при излагане на слънчева светлина не оказва никакъв ефект върху експлоатационниете му характеристики.

 

 

Време на втвърдяване: подове покрити с CHIMA PUC FLOORING могат да бъдат подложение на пешеходен трафик 12 часа след нанасяне на покритието при 20 градуса. След 24 часа при същите условия леки превозни средства могат да преминават. Пълна якост покритието получава 4- 5 дни след нанасяне, при минимум 20 градуса.

 

Разходна норма: Oколо 2 кг/м2 за един милиметър дебелина.

 

Срок на годност: 12 месеца в сухи помещения и в неговите оригинални опaковки.