меню
  • Епоксидна кварцова мозайка
[ Ново ]

Епоксидна кварцова мозайка

Кварцовата мозайка е подходяща за вътрешни и външни приложения и се прави на различни дебелини. Може да се изпълни с различни по зърнометрия частици и с различни цветове. Има приятен външен вид, анти-хлъзгащи свойства и е устойчива на атмосферни влияния. Също така има ниски изисквания за поддръжка. Тази настилка е подходяща за  полагане върху пешеходни пътеки, алеи, около басейни, велоалеи, пешеходни алеи в паркове и публични пространства. Позволява да се вградят в настилката фирмени лога и знаци. Може да се запечата с топкоут или да не се в зависимост от приложението и изискванията на клиента.

 

Епоксидната кварцова мозайка/килим намира приложение, както за вътрешна така и за външна употреба. Може да се използва като покритие практически навсякъде, където е необходим атрактивен износоустойчив, и нехлъзгащ се под - на летища, болници, галерии, търговски центрове, магазини, шоуруми, хотели и други. Епоксидната кварцова мозайка от Химатех АД предствлява комбинация от няколко фракции оцветен кварцов пясък свързан с прозрачна епоксидна смола.

 

Епоксидната кварцова мозайка е три компонентна композиция:

Компонент 1- Модифицирана, ниско вискозна епоксидна смола.

Компонент 2 – Модифициран втвърдител за епоксидни смоли

Компонент 3 – оцвтетен кварцов пясък (зелен, черен, червен и др), състоящ се от три различни фракции – 0,315 мм, 0,63 мм и 0,8 – 1,2 мм.

 

Цвят: кафяв, черен, син, жълт, зелен, червен, черен, бял и др и може да се комбинират различни цветове

Начин на нанасяне: Нанася върху почистени, здрави, равни, сухи, обезпрашени бетонни повърхности като най-добре е да се предварително грундирани с епоксиден грунд. Също така препоръваме да се запечата с полиуретанов лак.

Температурен интервал на експлоатация: -20°С до 40°С

Разходна норма: 2-2,2 kg/m² при 1mm дебелина.

Време за желиране (за работа): 25-30 минути

Време за втвърдяване (за ходене): Композицията твърдява при температура 23°С за 24 часа.

Време за придобиване на пълни експлоатационни качества:  7 денонощия. Препоръчваме да изчакате 1-2 дни преди слаб трафик и 4-5 дни преди интензивен трафик.

Опаковка: Кварцовият пясък е в торби от 25 кг,  минималното количество за поръчка е 150 кг

 

Кварцовият килим е модерна алтернатива на традиционните продукти за подови настилки. Биха могли да се инкорпорират рециклирани материали и елементи. Прочетете повече за епоксидната квароца настилка в нашия БЛОГ.