Chimatech_BLOG-843.jpg

Декоративни изолационни панели STIGESS

Фирма Химатех представя на Вашето внимание декоративните изолационни панели STIGESS, предназначени за вътрешна и външна изолация от всякакъв вид обществени, жилищни и многофункционални сгради, производство на фирма Формтрейдинг ООД!
20.11.2014

Уплътняващ състав за запълване на бетон

Подбраната комбинация от втвърдител и епоксидни смоли (които притежават най-добрите якостни показатели, в сравнение с останалите полимерни материали), гарантира продукт с 5 годишен експлоатационен живот, при спазване на работните условия, определени за епоксидните материали. В случаите, когато продуктът се използва като пълнител в дробилна машина, експлоатационния му живот се определя от устойчивостта на мангановата стомана.
17.11.2014

Грунд за влажен бетон

Предназначен е за грундиране на недобре почистени и влажни метални и бетонни повърхности!
17.11.2014

Защита от корозия на резервоар

Фирма Неохим Инженеринг АД избра услугите на Химатех АД за защита на резервоар от корозия.
14.10.2014

Саморазливни епоксидни подове

Фирма Химатех АД може да предложи широка палитра от цветни саморазливни подове с различни декоративни елементи - чипс, камъчета, пясък и други декорации.
01.10.2014

Основи на смолите и техния ефект върху покрития, в които са вложени – част 1

Критична част от всяко формулирано покритие е приносът, който смолата има за крайните характеристики на покритието.
26.09.2014

Какво означава подова замазка ?

Макар и "епоксидн под" да е терминът, който най-често се използва, системите за под съчетават епоксидни смоли с полиаспартамови, полиуретанови или полиуреа финишни слоеве. Използването и поддържането на пода диктува кои химикали са най-подходящи за конкретния случай. Нашият екип може да ви помогне с това определяне.
01.09.2014

Винил-естерни смоли

Винил-естерните смоли съчетават най-добрите качества на епоксидните и ненаситените полиестери. С тях може да се работи лесно при стайна температура и имат механични свойства, подобни на епоксидните смоли. Те имат по-добра химическа устойчивост от полиестерните смоли, особено хидролитична стабилност, и в същото време предлагат по-голям контрол над времето за втвърдяване и реакционните условия отколкото епоксидните смоли.
22.08.2014

Завършен проект по полагане на епоксидно покритие в хранителен склад

Фирма Химатех направи и положи система от грунд, кит и запечатка на епоксидна основа в хранителен склад на фирма Тивея.
19.08.2014

Винилестерно покритие за стени и колони

Предназначено е за дебелослойно покритие от 1 мм за защита на вертикални бетонови или метални повърхности като колони, стени и др. Покритието е с висока химическа устойчивост в силно агресивни среди и повишени температури.
07.08.2014

Силиконова смазка за коли и гумени уплътнения - Multipurpose

Силиконовата смазка "Силваз" на фирма Химатех намира приложения в много сфери, но една от тях е в транспорта и по-конкретно в грижата за автомобилите.
13.08.2014

Импрегнация на текстил със силиконов каучук

Химатех предлага силиконов каучук с добавки за импрегнация на текстилни тъкани в това число и брезент.
28.07.2014

Защитни покрития за вятърни мелници

Полиуретанови покрития са широко използвани като финишно покритие за защита на ветроенергийни турбини и кули. Полиуретановата химия може да бъде манипулирана за да осигури ниска температура и характеристики на втвърдяване.
01.07.2014

Как действат пигментите, които забавят корозията

Годишните разходи, възникващи от корозията на стоманени конструкции и предмети се оценява на над $ 400000000000 в Съединените щати и 2000,00 милиарда щатски долара в световен мащаб. Корозията е процес, при който металът може да се влоши от електрохимични и / или химични процеси. В тази статия ще бъде обсъдено използването на пигменти, които не съдържат олово или хром, които забавят процеса на корозия, в случаи, където корозията е предимно предизвикана от електрохимични процеси. Съответно, правилното използване на пигменти, които забавят корозионния процес може да бъде от огромна икономическа стойност.
08.07.2014

Тенденциите в покритията за дърво

Секторът претърпява значителни промени, като пропорцията на използвани разтворителив системите намалява и устойчивостта става всепо-важна.
27.06.2014

Как да си направим силиконов калъп със Силаст Д2?

Силиконовите каучуци „Силаст Д2“ са саморазливащи се пасти и уплътнителни маси с широко приложение. Използват се най-често за взимане на точен отпечатък и изработване на калъпи за предмети и детайли от смола, гипс, восък, цимент, скулптурни орнаменти и фигури.
19.06.2014

Оризовият протеин в козметиката

Оризовитя протеин е един от най-ценните хранителни вещества в света, подходящ за чувствителна кожа.
25.06.2014

Как да нанасяме епоксидни подови покрития ?

Епоксидът е устойчив на грес, масло и много други вещества, които биха съсипали обикновената боя или покритие. Почиства се лесно и може да се намери в разнообразие от цветове, така че можете да поддържате вашия гараж или производствено хале в блестяща чистота и в привлекателен вид в продължение на години. Все пак, реалността на тези предизвикателни проекти, е, първо, че не всички бетонни подове ще задържат добре епоксидното покритие, и второ, подготовката на бетона може да бъде трудоемка и досадна. Ето защо, тази статия ще ви помогне да оцените състоянието на вашия бетон, ще ви обясни как да се почисти той и да го полирате, и ще разясни как да нанесете епоксиднто покритие , което ще издърже на трафик на автомобили, химикали, масла, сол и др . Както при всяка друга работа с боя, успехът се крие в работата по подготовката на нанасянето. Планирайте да прекарате първия ден в премахване на петролни петна, почистване / обезмасляване на пода, обработване със слаба киселина, и търкане, използване на прахосмукачка и накрая обилно измиване (вече има подходящи грундове и за влажен и не добре почистен бетон). Вторият ден е за запълване на пукнатини и нанасяне на първия слой от епоксидната система, което може да бъде последвано от още един пласт след три дни. Тази работа не изисква много специални инструменти. Но за да сме сигурни, че ще направим най-добрата работа, ние препоръчваме да използвате полиращ скрубер с твърдо привързана четка.
18.06.2014

Винил-естерно покритие тип гласфлейк

Как се нанася винил-естерно покритие тип гласфлейк?
20.06.2014

Антикорозионни покрития

Устойчив на корозия покрития Устойчиви на корозия покрития защитават метални компоненти срещу влошаване на качеството им поради влага, сол спрей, окисляване или излагане на разнообразие от екологични или промишлени химикали. Антикорозионните покрития дават възможност за допълнителна защита на металните повърхности и действат като бариера за инхибиране на контакта между химични съединения или корозивни материали. Много от покритията,които Химатех предлага в гамата си от антикорозионни продукти, също така предоставят бонус на устойчивост на износване и химическа защита. Предимства на устойчив на корозия покрития Покрития с антикорозионни свойства гарантират, чу метални компоненти, които са покрити с тях, имат възможно най-дългата продължителност на живот. Химатех има повече от 5 десетилетия опит с прилагането на устойчиви на корозия покрития. Голямо разнообразие от антикорозионни покрития са на разположение да отговарят на изискванията за изпълнение на конкретно приложение. • Цинк-фосфатен грунд епоксиден - добра адхезия при не добре почистени от ръжда метални повърхности, изложени на по-тежки атмосферни и други условия, с много добри протекторни свойства • Цинксиликатен грунд - предназначен за конструкци от черни метали, мостови, пристанищни, железопътни, енергийни, метални и строителни конструкции, инсталации, тръбопроводи, цистерни и резервоари; с висока температурна устойчивост до 400 ºС и атмосфероустойчивост • Силиконов грунд - формира покритие с висока атмосфероустойчивост, водоустойчивост и непроницаемост, температуроустойчивост до + 300 – 350°С • епоксидни покрития • полиуретанови покритя • винилов грунд - защита на нарушени повърхности от метал, дърво и бетон, експлоатирани в условия на атмосферна корозия и тежки индустриални среди • силиконови покрития
18.06.2014

Винилестерна замазка

Химикоустойчиво покритие подходящо за тръби, тръбопроводи, цистерни, резервоари
09.06.2014

Епоксидни подови настилки

Знаете ли, че епоксидните настилки ... ?
29.05.2014

Себорал с нова визия на пазара!

Търсете продуктите от серията Себорал протъв пърхот и себорея на пазара с нови опаковки и по-големи грамажи!
30.05.2014

Нова маска за изтощена коса

Химатех предлага нова маска с масло от жожоба и кокосово масло подходяща за изрусени, накъдрени или изтощени коси.
29.04.2014
22.05.2014

Купете комплект от смола и втвърдител

Химатех предлага на клиентите си да купят смола и втвърдител на изгодни цени! Използваме куриери до всички точки на страната.
02.07.2014

В своя блог Химатех АД ще се стреми да информира клиентите си за съставките, които използва, за новите тенденции в химическата промишлиност, както и за интересни факти от света на химията. Всяка статия цели да даде повече данни за определен продукт или да обогати познанията на читателите в определени области на химията като антикорозия, полимерни подови покрития, миещи средства, текстилно-спомагателни препарати и други. В блога ще пускаме и новини за нови продукти, открития, свойства или обекти, на които сме помогнали с нашите продукти или услуги.